In het kort

In het kort

In het kort

Onze Galerie Oostwal2 toont u kunst van verschillende kunstenaars met verschillende kunstvormen.

Een vaste exposant is KIK met Art Brut. Spontane kunst van verstandelijk gehandicapte medemensen. Bijzondere kunst voor een betaalbare prijs. Door aankoop van deze spontane kunst biedt u de verstandelijk gehandicapte medemens kans tot ontwikkeling.

Per periode van ca. 6 weken zijn er wisselende exposities van reguliere kunstenaars, nu onder meer met schilderijen en vrolijke kleurrijke kunstborden en vazen van Joke Schepers. Haar werk kenmerkt zich door een energiek kleurgebruik en een raadselachtige en mysterieuze sfeer.

De expositie wordt gecompleteerd met unieke sieraden, steigerhouten meubels en Indiase kleden, opbergpoefen en tassen waarmee u een goed doel steunt.

Wilt u advies over welke kunst goed bij u thuis of op het bedrijf past, lees dan wat Hettie Scheper-Hulshof hierover schrijft bij het onderdeel ‘Wat doen de eigenaren?’.

Maakt u zelf kunst en hebt u interesse om uw werk bij ons te exposeren, klik dan hier.

Het ontstaan

Het ontstaan

Hettie Scheper-Hulshof en Christine Klaren-Schut kennen elkaar al weer een tijdje, zowel zakelijk als privé. En dan nu samen Galerie Oostwal2 opzetten. Een geweldig avontuur; ontstaan vanuit de vraag van Manon Leeflang, waarvan er al olieverfschilderijen geëxposeerd zijn geweest. Zij vroeg aan Hettie of ze een plek voor haar zou weten in het kunststadje Ootmarsum. Hettie dacht aan de lege ruimte in het pand van Christine en vroeg haar of ze de ruimte beschikbaar zou willen stellen aan Manon. Christine zei, dat wil ik graag, maar dan moeten we het wel groter aanpakken en dat wil ik alleen samen met jou. Dat speelde rond Palmpasen 2015.

 

In de zoektocht naar de oplossing kwam onverwachts KIK op hun pad. Hettie hoorde van Jan Wegdam, de oprichter van de Stichting KIK (Kwaliteit Investeren in Kwetsbaarheid), dat ze heel erg hoopten op een vaste plek voor hun kunstcollectie in Ootmarsum. Deze collectie is gemaakt door verstandelijk gehandicapten. Maar het zag er niet naar uit dat een vaste plek voor hun op korte termijn ging lukken. Op dat moment zag Hettie ineens een prachtige kans voor alle betrokkenen. Na samen het pand te hebben bekeken, was Jan nog enthousiaster en laste meteen een bestuursvergadering in van Stichting KIK.

Gelukkig kwam er dezelfde week groen licht. En werd er meteen medewerking toegezegd, qua invulling van bezetting. Dat maakte dat Hettie en Christine konden zeggen: 'We gaan het doen, we gaan samen Galerie Oostwal2 opzetten!'

Over de eigenaren

Over de eigenaren

Over de eigenaren

Ik ben Hettie Scheper-Hulshof, geboren en getogen in Ootmarsum en sinds medio 2003 eigenaar van interieurontwerp en -adviesbureau Art & Living te Rossum. Voor meer informatie zie www.artenliving.nl en facebook.com/artenliving. Sinds 1 mei 2015 ben ik galeriehouder van Galerie Oostwal2 te Ootmarsum, samen met Christine Klaren-Schut.

In de Galerie komen mijn jarenlange kennis en ervaring op het gebied van interieurontwerp en -styling en mijn fijne contacten met beeldende kunstenaars, prachtig op één plek samen. Deze contacten heb ik gelegd tijdens mijn interieur-werkzaamheden, maar ook tijdens mijn expositie-activiteiten voor Stadstheater de Bond in Oldenzaal.

Het is fantastisch dat ik voor de Galerie iedere periode van circa 6 weken weer een boeiende expositie mag maken, met kunst van reguliere kunstenaars en van mensen met een verstandelijke beperking. De reguliere kunstenaars kies ik vooral om een duidelijk herkenbare eigenheid van hun werk, dat zowel abstract kan zijn, alsook figuratief.

In de 13 jaar waarin ik als interieurontwerper en stylist interieurs ontwerp voor zowel particuliere als zakelijke opdrachtgevers, is een veelgehoorde opmerking: ‘Nú is het pas helemaal af.’ Het zal u wellicht niet verbazen, dat hiervoor vaak een kunstwerk verantwoordelijk is. Wat het ook is, groot of klein, kleurrijk of juist in rustige tinten, welk kunstwerk bij ú deze opmerking ontlokt, adviseer ik u graag in. Als u wilt weten wanneer ik in de Galerie ben, neem dan even contact met mij op (pag. Contact).

Bent u een kunstenaar die ik nog niet ken, neem dan contact met mij op om een atelierbezoek af te spreken of om langs te komen met werk in de Galerie Oostwal2.

En ik ben Christine Klaren-Schut, geboren in Enschede en sinds 2006 wonend in het kunststadje Ootmarsum, alwaar ik sinds kort galeriehouder ben, samen met Hettie Scheper-Hulshof.

Ik ben al jaren ondernemer, bijvoorbeeld van eind 2007 tot 2013 was ik de eigenaar van ‘Dujardin Design’, deze winkel zat in hetzelfde pand als nu de Galerie. Verder heb ik starters van bedrijven geadviseerd voor de Kamer van Koophandel. Mijn dagelijkse werkzaamheden liggen op het terrein van verzekeringen en hypotheken.

Gezien mijn ervaring houd ik mij bezig met de zakelijke- en financiële kant van de Galerie Oostwal2.